Християн Мицкоски: Ако българските искания влязат в преговорната рамка ще бъде капитулация

Ако има гласуване в парламента, ще гласуваме против, каза Мицкоски

Христиан Мицкоски
Христиан Мицкоски Източник: МИА

Председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви в интервю за македонското електронно издание "Призма", че ако българските искания влязат в преговорната рамка, това ще означава капитулация за (Северна) Македония и че ВМРО-ДПМНЕ ще гласува против в македонския парламент, ако такова предложение постъпи.

 

"Казах и ще го повторя - това е равно на капитулация за Македония в дипломатически план. Това означава, че или се асимилирате, българизирате и ставате част от ЕС, или никога няма да бъдете част от ЕС. Ако има гласуване в парламента, ще гласуваме против," каза Мицкоски.

 

По повод искането за вписването на българите в македонската конституция, Мицкоски подчерта, че за да бъде обсъдено, България трябва да даде гаранции, че това ще бъде последното искане и София повече няма да блокира Северна Македония, и ще отмени гласуваната в българския парламент Резолюция от 2019г.

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени