Христо Грозев е започнал разследване за смъртта на Алексей Навални

Според журналистът пробуждане сред хората в Русия вече има и все повече хора са против войната

Христо Грозев
Христо Грозев Източник: Facebook

"Седмиците преди смъртта той получаваше медикаменти, за които никой не му казваше какво има в тях. Казваха му, че са антибиотици заради някакъв грип." Това заяви разследващият журналист и близък приятел на Алексей Навални Христо Грозев пред bTV. По думите на Грозев не е сложно да се инсценира смърт по този начин, ако това е целта… особено един човек, който е много отслабнал, в тежко състояние.

 

"Паралелно работим върху това разследване и съм сигурен, че в близките месеци ще имаме отговор на въпроса как точно е бил убит", допълва журналистът. Вчера хиляди хора в Русия изпратиха Навални в последния му път, рискувайки да бъдат арестувани. Опелото и погребението се състояха в Москва под скандирания "НЕ на войната" и "Русия без Путин". В този ден Христо Грозев се прости от дистанция със своя приятел.

 

Според журналистът пробуждане сред хората в Русия вече има и все повече хора са против войната. Запитан за личните разговори с Навални, Грозев разказа следното:

"Няколко дни, след като той се беше съвзел физически след отравянето с Новичок, ние разкрихме опита за убийство. И аз на една вечеря  го попитах: "ако ти имаше възможност да се върнеш назад във времето преди 20 години, и някъде на улицата да срещнем младия Путин, преди да е станал президент и имаше възможност да го бутнеш в реката, условно да кажем, да го елиминираш от бъдещето – би ли го направил? Той се замисли само за секунда и каза: "НЕ", аз съм вярващ човек и не съм аз, човекът който може да сложи края на живота на някого, включително и на най-големия ми враг. И това казано няколко дни, след като той е бил цел на убийство. Това е най-голямата метафора какъв е – колко е различен от Путин и защо Путин се страхуваше от него".

 

 

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени