Хвърлилият яйце по Макрон ще бъде въдворен в психиатрия

Това не е първият път, когато Макрон е атакуван

Еманюел Макрон
Еманюел Макрон Източник: Pinterest

Младежът, който хвърли яйце по френския президент Еманюел Макрон на гастрономическо изложение в Лион, е преминал психиатричен преглед и ще бъде въдворен в психиатрия, съобщава телевизионният канал BFM TV, позовавайки се на прокуратурата в Лион.

 

"По искане на прокуратурата в Лион мъжът е преминал психиатрична експертиза, която е показала, че той не дава отчет за действията си и се нуждае от принудителна хоспитализация", цитира телевизионният канал изявлението на прокуратурата.
 

В понеделник 19-годишен студент хвърли яйце по френския президент, докато той разговаряше с посетители на изложение на ресторантьори и хотелиери. Lyon Magus, който също публикува кадри от инцидента, добави, че по време на ареста младежът е извикал "Да живее революцията!".

 

Това не е първият път, когато Макрон е атакуван. През юни, по време на пътуване до департамента Дром в югоизточната част на страната, преди регионалните избори, Макрон се обърна към група местни жители, за да ги поздрави.

 

Един от тях извика нещо на президента и след това го удари в лицето. Охраната задържа нападателя и неговия съучастник, припомня "Фокус".

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени