Индийка, актриса от Боливуд, стана новата "Мис Вселена"

Конкурсът се състоя в израелския курортен град Ейлат на Червено море

Харназ Сандху
Харназ Сандху Източник: Pinterest

Представителката на Индия Харназ Сандху стана победителката в конкурса "Мис Вселена", който се състоя в израелския курортен град Ейлат на Червено море, предаде Асошиейтед прес.

 

Индийката, актриса от Боливуд, получи короната от своята предшественичка Андреа Меса от Мексико. Конкурсът включваше традиционно представяне на национално облекло, бански и интервюта с участничките, които да покажат ораторските им умения.

 

Състезанието попадна в светлината на прожекторите, тъй като бе организирано в Израел на фона на призиви за бойкот на страната заради отношението й към палестинците. В крайна сметка единствено Малайзия не изпрати своя представителка, като официално посочи за решението си коронавируса.

 

В интервю миналия месец Андреа Меса се обяви срещу политизирането на конкурса в Израел. Представителка на израелското министерство на туризма обясни, че страната е била избрана за домакин заради успешната си ваксинационна програма срещу КОВИД-19.

 

Поради варианта Омикрон обаче Израел бе принуден да затвори границите си за чуждестранни туристи в края на миналия месец. Повечето от претендентките за титлата вече бяха пристигнали в страната, преди да бъдат въведени новите ограничения. Онези, които се забавиха, получиха специално разрешение да влязат, но с условие за 72-часова карантина, посочва АП.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени