Индонезийски самолет с 62 души на борда е катастрофирал в Яванско море

Министърът на транспорта на Индонезия Буди Кария Сумади заяви, че пътническият самолет Boeing с 62 души на борда е катастрофирал в Яванско море

Индонезийски самолет с 62 души на борда е катастрофирал в Яванско море
Индонезийски самолет с 62 души на борда е катастрофирал в Яванско море Източник: medcom.id

По-рано бе съобщено, че 26-годишната машина, "Boeing 737-500" на държавната авиокомпаня Sriwijaya Air , летяла за Понтианак на остров Борнео, е загубила връзка с диспечерите.Изчезналият самолет на Индонезия е превозвал 50 пътници - 43 възрастни и 7 деца - както и 12 членове на екипажа, заяви министърът на транспорта.
Високопоставен офицер от Агенцията за търсене и спасяване на Индонезия, Basarnas, заяви на пресконференция, че техните офицери на земята откриват отломки около остров Ланканг - разположен във верига от острови на север от брега на Джакарта - където самолетът е загубил връзка. Отломките ще бъдат предадени на Националния комитет за безопасност на транспорта, за да бъдат разследвани, каза той, добавяйки, че не се потвърждава, ако тези отломки принадлежат към липсващата машина. 
Разбилият се самолет е построен през 1994 г. за американската авиокомпания Continental Airlines,която по- в United Airlines. Самолетът е попълнил въздушния флот на Sriwijaya Air през 2012 г. Тази катастрофа е деветата за последните десет години.  Sriwijaya Air е нискотарифна авиокомпания и третият по големина превозвач в Индонезия, превозва над 950 000 пътници на месец от центъра си в Джакарта до 53 дестинации в Индонезия и три регионални държави.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени