Инфаркт е една от версиите за ужасяващия инцидент с Кристиян Ериксен на мача Дания-Финландия

След над час и половина прекъсване - срещата беше подновена и завърши с победа за Финландия с 1:0

Кристиян Ериксен колабира 3 мин. преди почивката
Кристиян Ериксен колабира 3 мин. преди почивката Източник: РИА Новости

Светът продължава да говори за ужасяващия инцидент по време на мача между Дания-Финландия от втория ден на Европейското първенство по футбол. Звездата на датчаните - 29-годишният Кристиян Ериксен колабира на терена. Играчът на Интер се свлече на терена 3 минути преди почивката, без съприкосновение със съперник. В опит да достигне до топката той се строполи безжизнено на тревата.

 

Националът на Дания веднага получи медицинска помощ чрез сърдечен масаж, който продължи повече от 10 минути. Съпругата на Кристиан Ериксен също слезе на терена на стадион "Паркен" в Копенхаген. Играчът беше изнесен на носилка от терена. Всички негови съотбориници го съпроводиха, без да се отделят от носилката и медиците.

 

Малко по-късно, вече в съзнание, Ериксен беше настанен в болница и стабилизиран. Според непотвърдена информация в чужди медии, играчът на Дания е получил инфаркт по време на мача. В същото време Ройтерс цитира кардиолога на футболиста, че той не е имал проблеми със сърцето. След над час и половина прекъсване - срещата беше подновена и завърши с победа за Финландия с 1:0.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени