Иран: Наказанието на Израел е необходимо за стабилност в региона

Иран не търси ескалация на регионалното напрежение, но смята, че трябва да накаже Израел, за да предотврати по-нататъшна нестабилност

Израел и Иран
Израел и Иран Източник: Колаж

Иран не търси ескалация на регионалното напрежение, но смята, че трябва да накаже Израел, за да предотврати по-нататъшна нестабилност, заяви говорителят на външното министерство на Ислямската република след убийството на лидера на Хамас, Исмаил Хания, в Техеран миналата седмица, цитира думите му Ройтерс.

 

"Иран се стреми да установи стабилност в региона, но това ще стане само с наказване на агресора и създаване на възпиране срещу авантюризма на ционисткия режим," каза Насер Канаани, добавяйки, че действия от страна на Техеран са неизбежни.

 

Канаани призова Съединените щати да спрат да подкрепят Израел, като заяви, че международната общност се е провалила в своя дълг да осигури стабилност в региона и трябва да подкрепи "наказанието на агресора".

 

В понеделник главният командир на Ислямския революционен гвардейски корпус, Хосейн Салами, отново подчерта заплахата на елитната група, че Израел "ще получи наказание в подходящия момент".

 

Техеран и групи, съюзени с Иран, като Хамас и Хизбула, обвиниха Израел за убийството на Хания на 31 юли. Израелски официални лица не са поели отговорност за нападението.

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени