Иран официално призна за въведена в експлоатация подземна база за противокорабни ракети

Корпуса на стражите на ислямската революция (КСИР) на Иран представи днес подземна ракетна база, която е изградена на брега на Персийския залив в провинция Хормозган, съобщава Ройтерс

Иран официално призна за въведена в експлоатация подземна база за противокорабни ракети
Иран официално призна за въведена в експлоатация подземна база за противокорабни ракети Източник: irna.ir

На церемонията са присъствали командирът на КСИР генерал-майор Хосеин Салами и Алиреза Тангсири, командир на военноморските му сили, част от които е "стратегическата база". По думите на ген. Салами тя е една от няколкото бази, където са разположени противокорабни ракети на бойния флот на корпуса.
"Тези ракети имат обсег от стотици километри, свръхпрецизна точност и огромна разрушителна сила и могат да преодолеят средствата за електронна война на противника", заяви ген. Салами, цитиран от Ройтерс.
Официалното съобщение за новата база бе направено в деня на годишнината от иранските ракетни удари по два военни обекта в Ирак, където се намираха американски военни. Атаката от 8 януари 2020 г. бе отговор на убийството пет дни преди това на (на 3 януари) на командващия специалните сили "Кудс" генерал-лейтенант Касем Солеймани при удар с американски дрон на международното летище на Багдад.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени