Исландия отчита бум на COVID -19

Исландия премахна всички ограничения в края на юни след 15 месеца социално дистанциране

Нови  COVID ограничения в Исландия
Нови COVID ограничения в Исландия Източник: Mbl.is/Eggert Jóhannesson

Исландия регистрира по над 100 нови случая на заразяване с коронавируса през последните четири дни, показват данни, огласени вчера от здравните власти на страната, предаде ДПА. Броят на инфекциите изглежда малък в сравнение с други държави, но за северноатлантическия остров с население от 360 хиляди души той е тревожно голям, отбелязва агенцията.

 

През последните две седмици броят на регистрираните случаи на Ковид-19 на 100 хиляди души население е 280, след като в продължение на месеци той се задържаше на двуцифрени числа. Новите данни доближават пика от октомври 2020 г., когато имаше 292 случая на коронавирус на 100 хиляди население.

 

Преди това в Исландия е имало само два пъти ден с над 100 новозаразени - веднъж през март и веднъж през октомври 2020 г., отбелязва местна радиостанция. Исландия премахна всички ограничения в края на юни след 15 месеца социално дистанциране, носене на маски и други мерки. Поради покачването на случаите обаче преди няколко дни бяха върнати някои ограничения.

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени