Исус ти е бесен и идва за теб, казва американска медицинска сестра на Путин от фронтовата линия в Украйна

Моля се той да бъде изправен пред правосъдието за тези ужасни жестокости, допълва Мъли, визирайки военнопрестъпник № 1

Руски ракетен удар по Украйна
Руски ракетен удар по Украйна Източник: Twitter

"Поемете онзи мъж там, ранения в гърдите", вика американската медицинска сестра-доброволец Дженифър Мъли, докато снаряди избухват близо до фронтовата линия край Донецк. Тя преглежда там ранени украински войници, разпределя ги и ги насочва за получаване на по нататъшни медицински грижи, но след това намира време и да отправи лично послание към руския президент Владимир Путин, съобщава Ройтерс.

 

Мъли е работила като медицинска сестра в бърза помощ в болница в Лос Анджелис до май, когато пристига като доброволец на източния фронт, обхванат от сражения през по-голямата част от продължаващата 10 месеца война в Украйна. Като част от екипа на Първа доброволна мобилна болница "Пирогов", тя помага за спасяване живота на украинците там.

 

"Липсват ми моите (две) дъщери, но те разбират и вярват в борбата за това, което се случва тук в Украйна, като напълно ме подкрепят и знаят, че върша важна работа", казва тя за Ройтерс, докато пътува с линейка, транспортираща в болница вече стабилизиран войник.

 

Изпращана два пъти като медицинска сестра и лекар в Афганистан, Мъли произхожда от семейство на военни. Никой от роднините ѝ не е бил раняван на активна военна служба, което е в ярък контраст с "ужасните разрушения, смърт и травми", преживявани тук ежедневно, разказва тя и хвърля вината за това пряко върху руския лидер.

 

"Моля се той да бъде изправен пред правосъдието за тези ужасни жестокости", допълва Мъли, визирайки военнопрестъпник № 1.

 

"И съм уверена, че ако приживе правосъдието не го застигне, то той ще носи отговорност в задгробния си живот, защото Исус му е бесен, и той идва за теб, Путин, той идва", казва Мъли.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени