ISW: Контранастъплението на украинските сили заставя руската армия да промени приоритетите си

Това коментира Вашингтонският институт за изследване на войната

Украински военни
Украински военни Източник: Telegram

Русия се готви за широка контраатака на украинските сили и съобразно това прави корекции на прехвърлянето на военни и техника. Това се казва в ежедневния анилиз на Вашингтонския институт за изследване на войната. Например, Русия се готви за отбрана на Мелитопол, който е важен логистичен път между Ростовска област и южната част на Украйна. 

 

В същото време РФ подселва групировката си по Донецкото направление с военни от Централния военен окръг. Части от този окръг по-рано действаха в района на Лисичанск-Северск и в средата на август прекъснаха "оперативната си пауза". 

 

"Придвижването на подразделения от ЦВО в района на Донецка е свидетелство за това, че руските сили отдават предпочитание на северското настъпление в полза на съхраняването на темпа на настъпление в района на Донецк", пишат експертите. 

 

Според аналитиците във ISW, настъплението на руснаците в района на Авдеевка и западната част на град Донецк фактически е достигнало своята кулминация след ограничения пробев на руснаците около вентилационната шахта на Бутовската въгледобивна мина. Предислокацията показва, че руското командване е осъзнало, че то не може да проведе повече от една настъпателна операция едновременно. 

 

Експертите на института коментира и съобщението на ГЩ на РА във връзка с прехвърлянето на трети армейски корпус, състоящ се от зле обучени и неопитни военни, за усилване позиции на руските войски в Харковска и Запорожка области. 

 

Това разгръщане показва, че Русия се стреми да възстанови бойната си мощ за настъпление по посока на Донецкото направление или за отбрана на Херсон. 

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени