ISW: Руснаците се опитват да изпълнят задачите, поставени от Путин, но не могат да създадат дори посредствен резерв

Анализаторите на института са на мнение, че в първите дни на частичната мобилизация се забелязват цял ред проблеми

Руски военни
Руски военни Източник: Telegram

Мобилизационната система в Русия се опитва да изпълни поставените от Владимир Путин задачи, но се сблъскват с можество проблеми. Москва дори не може да формира посредствен резерв, а частичната мобилизация може да вдигне социалното напрежение в страната. Това заяви в свой анализ Вашингтонският институт за изследване на войната (ISW). 

 

Съществуват разминавания между заявленията на Путин и съдържанието на указа относно категориите мъже, които ще се считат за непригодни за военна служба. Анализаторите на института са на мнение, че в първите дни на частичната мобилизация се забелязват цял ред проблеми. Сред тя са протести в цялата страна и акции на вандализъм срещу военкоматите (военните окръжия, бел. ред.) през първите 48 часа от обявяването на частичната мобилизация. 

 

Русия търпи една след друга загуби на фронта, е друг от изводите на ISW. Въоръжените сили на Украйна настъпват северно и северозападно от Лиман. В същото време рашистките войски се провалят в опитите си да атакуват по посока на Бахмут и северо-западните райони на Донецк. 

Украинските сили за отбрана продължават настъплението в Херсонска област и съхраняват инфрмационна тишина за придвижването си в региона. 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени