ISW: Украинските военни са се придвижили напред в четири направления

По информация на заместник-министъра на отбраната Ана Маляр напредъкът в Таврическото/Запорожкото направление е с 4.8 кв.км

Украински военни
Украински военни Източник: Twitter

Украинските войски са провели успешни настъпателни операции и са се придвижили напред в района на четири направления. Това  съобщи  вашингтонският Институт за изследване на войната. 

 

На 11 септември ВСУ са продължили контранастъпателните операции в Донецка и Запорожка област и са се придвижили в района на западната граница на Донецка и източната на Запорожка област, а така също и в западната част на Запорожка област.

 

По информация на заместник-министъра на отбраната Ана Маляр напредъкът в Таврическото/Запорожкото направление е с 4.8 кв.км, в частност в района южно от Роботино и западно от Вербово. 

 

В същото време руските войски продължиха настъпателните си действия в посока Купянск - Сватово - Кремина и постигат малък напредък в Купянското направление. Геолокализирани кадри показват това североизточно от Синковка.

 

Възможно е Росгвардия вербува бивши затворници, които са се включили към частната военна компания "Вагнер" в предишните месеци. Вероятно това е процес на продължаващо поглъщане на остатъците от армията на Евгений Пригожин и процес на едновременно укрепване на вътрешния апарат на силите за сигурност на Русия.

 

Руските граничари се оплакват от ограничените възможности и оборудване, с които разполагат точно както са засечени и оплаквания от руските части, които са на фронта в Украйна. Граничарите обаче се безпокоят от възможен украински рейд на територията на Руската федерация. 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени