ISW: ВСУ нанесоха големи загуби на руските окупатори и се придвижиха напред край Авдеевка

Сред окупаторите все повече се увеличават отказите от нападение срещу позициите на въоръжените сили на Украйна

Украински военни
Украински военни Източник: Shutterstock

В доклад на вашингтонския Институт за изследване на войната (ISW) анализаторите посочват, че украинските сили са извършили успешно настъпление в района на Авдеевка и са напреднали на 19 ноември.

 

Експертите на ISW отбелязват, че ВСУ контраатакуват позициите на нашествениците край Авдеевка и са извършили настъпление на 19 ноември. Данните от геолокацията показват, че въоръжените сили на Украйна са напреднали близо до железопътната линия югоизточно от Степове, която е на 3 километра северозападно от Авдеевка.

 

В доклада се посочва още, че руските нашественици също са провели настъпателни операции в района на Авдеевка на 19 ноември, но не са постигнали никакъв успех.

 

Данните от геолокацията показват, че въоръжените сили на Украйна са напреднали близо до железопътната линия югоизточно от Степове
Данните от геолокацията показват, че въоръжените сили на Украйна са напреднали близо до железопътната линия югоизточно от Степове Източник: ISW

На свой ред представителят на украинската група сили "Таурида" полковник Александър Щипун заяви, че сред окупаторите все повече се увеличават отказите от нападение срещу позициите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Случаите на дезертьорство също се увеличават. Това принуждава командването на нашествениците да използва физическа сила и заградителни отряди, за да накара руските войски да влязат в битка.

 

Той добави, че руската армия е понесла тежки загуби край Авдеевка и е била принудена да използва мобилизиран персонал и необучени наборници.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени