Италия е футболният крал на Европа, след като триумфира с титлата от Евро 2020

В крайна сметка дузпите се оказаха огромното проклятие за английския отбор

Финалът за купата на УЕФА между Италия и Англия
Финалът за купата на УЕФА между Италия и Англия Източник: Twitter

Скуадра Адзура победи Англия насред "Уембли" с 4:3 при изпълнение на дузпи, след като двата тима завърши 1:1 в игровото време. Така Италия за втори път в историята си стъпи на европейския трон след 1968-а. Трофеят е първи за Скуадрата от 2006-а, когато тогава тимът стана световен шампион. За Англия пък остават сълзите и горчилката. Още във втората минута Люк Шоу попари Скуадрата. В 67-ата минута обаче Леонардо Бонучи съхрани надеждите на своя тим. Последваха продължения, в които обаче равенството се запази. Интригата се задълбочи при изпълнението на дузпите.

 

В крайна сметка дузпите се оказаха огромното проклятие за английския отбор. При тяхното изпълнение англичаните започнаха с два вкарани 11-метрови удара, но след това три поредни пропуска на Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Бакайо Сака тотално ги закопаха. А иронията е, че два от тези пропуска ги направиха хора, появили се в 120-ата минута с едничка цел да бият дузпа. Но това е футболът. Радостта и сълзите от щастие са за Италия. Може би отборът бе най-вдъхновяващият от първия до последния ден на първенството, а когато вече в продължение на 34 мача си непобеден на международната сцена, случайни неща няма.

 

Италия е футболният шампион на Европа, показвайки и на финала непримиримия си дух, след като изостана в резултата още във втората минута след гол на Люк Шоу. Леонардо Бонучи изравни през втората част преди да се стигне до напрегнати продължения и дузпи. Равенството бе логичен изход предвид показаното, но италианците показаха по-здрави нерви при наказателните удари.

Още от "Светът"

Окончателно: Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван

Най-големият от четирите законопроекта е този за помощ за Украйна. Той предвижда помощ за Киев в размер на $60,84 млрд., с която украинските сили да продължат борбата си срещу Русия

Прочетете повече прочетете повече

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени