Израел атакува военни цели в Иран (ВИДЕО)

Иран и неговите проксита непрестанно атакуват Израел от 7 октомври - на седем фронта, каза във видеообръщение говорителят на Израелските сили за отбрана IDF контраадмирал Даниел Хагари

Даниел Хагари
Даниел Хагари Източник: Avshalom Sassoni/Flash90

"Режимът в Иран и неговите проксита в региона непрестанно атакуват Израел от 7 октомври - на седем фронта, включително чрез директни атаки от иранска территория. Както и всяка друга суверенна страна в света, Държавата Израел има правото и задължението да отговори", каза във видеообръщение говорителят на Израелските сили за отбрана IDF контраадмирал Даниел Хагари.

 

Военните нанасят прецизни удари с ракети по набелязаните цели. "Нашите отбранителни и настъпателни способности са напълно мобилизирани.  Ще направим всичко необходимо, за да защитим Държавата Израел и народа на Израел", посочи Хагари.

 

Израелският Channel 12 съобщи, че първата вълна от израелски въздушни удари е насочена срещу съоръжения за производство на ракети и противовъздушна отбрана. След нея започна втора вълна от ракетни удари. Експлозии са чути близо до иранската столица Техеран, съобщи The Times of Israel с позоваване на свидетелства на очевидци в социалните мрежи.

 

Израелски служител заяви пред NBC, че ударите на IDF не са насочени срещу иранските ядрени съоръжения или петролните полета. Според ирански и сирийски медии, атаката на Израел е прицелена във военни бази в южната и централната част на Иран. Засега няма официален коментар от иранските власти.

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени