Израел: "Ислямски джихад" стои зад удара срещу болница в Газа

"Анализът на оперативните системи на ЦАХАЛ показва, че от терористите в Газа е бил изстрелян залп от ракети", посочи говорител на армията

Ударената с ракети болница в Газа
Ударената с ракети болница в Газа Източник: Telegram

Израелските военни отрекоха да са отговорни за днешния въздушен удар срещу болница в ивицата Газа и заявиха, че според военното разузнаване болницата е била поразена от погрешно изстреляна ракета от палестинската въоръжена групировка "Ислямски джихад" в анклава.

 

"Анализът на оперативните системи на ЦАХАЛ показва, че от терористите в Газа е бил изстрелян залп от ракети, който е преминал в непосредствена близост до болницата "Ал Ахли" в Газа по времето, когато тя е била поразена", посочва в изявление говорител на Израелските сили за отбрана.

 

"Разузнавателните данни от множество източници, с които разполагаме, сочат, че "Ислямски джихад" е отговорен за погрешно изстреляната ракета, поразила болницата в Газа", се казва още в изявлението на военните.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени