Израел отмени почти всички ограничения, наложени заради пандемията

Остава задължителното носене на маски на закрито

Израел отмени почти всички ограничения, наложени заради пандемията
Израел отмени почти всички ограничения, наложени заради пандемията Източник: Twitter

Израел е на път да се превърна в първата държава, отменила ограниченията, наложени заради пандемията, предават световни агенции. Поради твърде ниското разпространение на коронавируса през последните седмици от днес падат всички ограничения, с изключение на задължителното носене на маски на закрито.

 

"Всички останали ограничения не са удължени след изтичането им на 1 юни 2021 г. Необходимостта от зелена карта е премахната и ограниченията за лилавия стандарт са премахнати. Заповедта за задължителното носене на маски в затворени стаи ще остане в сила, докато не се реши друго ", заяви в ефир представител на израелското министерство на здравеопазването.

 

Зелената карта е документ за ваксинация, който преди е бил необходим при посещение на редица социални събития и институции, а лилавият стандарт регламентира работата на публичните институции и институции. Въпреки премахването на повечето вътрешни ограничения, Израел ще продължи да забранява на своите граждани да пътуват до страни с висок риск от Ковид-19.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени