Израел отново нанесе удари в Ивицата Газа

Това се случва само ден след изстрелването на ракети от територията, управлявана от радикалното палестинско движение "Хамас"

Бомбардировка в Ивицата Газа
Бомбардировка в Ивицата Газа Източник: Twitter
Израел нанесе тази сутрин въздушни удари над Ивицата Газа, съобщи Асошиейтед Прес. Израелските военни потвърдиха рано сутринта в неделя, че са нанесли удари срещу цели на екстремистите. Това се случва само ден след изстрелването на ракети от територията, управлявана от радикалното палестинско движение "Хамас".


Палестинската радиостанция South Al-Aqsa уточнява, че ударите са нанесени от бойни самолети и хеликоптери. На свой ред палестинските групи отвърнаха на огъня по военновъздушните сили на еврейската държава. Междувременно, според катарския телевизионен канал Ал Джазира, наблюдателните пунктове на Хамас в северните райони на ивицата Газа също са били подложени на артилерийски обстрел от Израел. Няма информация за жертви или разрушения в резултат на обстрела.
 
Припомняме, че Израел обяви в началото на декември завършването на оборудвана със сензори подземна стена от своята страна на ивицата Газа - контрамярка на действията на бойците на "Хамас", които през 2014 г. използваха тунели, за да изненадат израелските войници.
 
Бариерата включва стотици камери и радари и се простира на 65 километра. За изграждането ѝ са използвани 140 000 тона желязо и стомана. Морската бариера пък е оборудвана със средства за откриване на проследяване по море и дистанционно управлявана оръжейна система.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени