Израел отново нанесе удари в Ивицата Газа

Това се случва само ден след изстрелването на ракети от територията, управлявана от радикалното палестинско движение "Хамас"

Бомбардировка в Ивицата Газа
Бомбардировка в Ивицата Газа Източник: Twitter
Израел нанесе тази сутрин въздушни удари над Ивицата Газа, съобщи Асошиейтед Прес. Израелските военни потвърдиха рано сутринта в неделя, че са нанесли удари срещу цели на екстремистите. Това се случва само ден след изстрелването на ракети от територията, управлявана от радикалното палестинско движение "Хамас".


Палестинската радиостанция South Al-Aqsa уточнява, че ударите са нанесени от бойни самолети и хеликоптери. На свой ред палестинските групи отвърнаха на огъня по военновъздушните сили на еврейската държава. Междувременно, според катарския телевизионен канал Ал Джазира, наблюдателните пунктове на Хамас в северните райони на ивицата Газа също са били подложени на артилерийски обстрел от Израел. Няма информация за жертви или разрушения в резултат на обстрела.
 
Припомняме, че Израел обяви в началото на декември завършването на оборудвана със сензори подземна стена от своята страна на ивицата Газа - контрамярка на действията на бойците на "Хамас", които през 2014 г. използваха тунели, за да изненадат израелските войници.
 
Бариерата включва стотици камери и радари и се простира на 65 километра. За изграждането ѝ са използвани 140 000 тона желязо и стомана. Морската бариера пък е оборудвана със средства за откриване на проследяване по море и дистанционно управлявана оръжейна система.

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени