Израел отново въведе задължението за носене на предпазни маски в някои райони

Близо 5,5 милиона души получиха първата си доза от ваксината, а над 5,1 милиона са напълно ваксинирани

Израел отново въведе задължението за носене на предпазни маски в някои райони
Израел отново въведе задължението за носене на предпазни маски в някои райони Източник: Olivier Fitoussi/Flash90

Израел отново въведе задължението за носене на предпазни маски в някои райони след появата на две нови огнища на коронавируса в училища, съобщи Ройтерс, като се позовава на здравното министерство. Маските отново са задължителни на закрито и открито в град Бинямина южно от Хайфа и в Модиин-Макабим-Реут. Решението е взето пет дни след като Израел отмени изискването за носене на маски вследствие на намаляване на броя на заразените в страната. Но в училище в Бинямина 45 ученици са дали положителни проби, а десетина случаи на коронавирус били регистрирани в Модиин, разположен между Тел Авив и Ерусалим.

 

Новите случаи на коронавирус в училищата са свързани с хора, завърнали се от чужбина и с по-заразния вариант делта на вируса, според медийни съобщения. Преди две седмици Израел започна да ваксинира срещу Ковид-19 тийнейджъри на възраст от 12 до 15 години. Страната с девет милионно население започна ваксинационната си кампания през декември. Оттогава близо 5,5 милиона души получиха първата си доза от ваксината, а над 5,1 милиона са напълно ваксинирани.

Още от "Светът"

Аржентина поиска да стане глобален партньор на НАТО, след като заяви, че вижда нови заплахи за сигурността си

Министърът на сигурността Патрисия Булрич заяви в интервю, че на територията на Боливия и Чили действат въоръжени групировки, свързани с Иран

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени