Израел удари военно летище в Сирия

Ракетите по авиобазата са изстреляни от въздушното пространство на Ливан

Израел бомбардира военно летище в Сирия
Израел бомбардира военно летище в Сирия Източник: Times of Israel

Самолети на израелските ВВС атакуваха военното летище Шайрат в сирийската провинция Хомс. Това съобщи телевизионният канал "Ал Хадас", излъчващ от Дубай. Ракетите по авиобазата са изстреляни от въздушното пространство на Ливан. По време на атаката в Шайрат се чули няколко мощни експлозии.

 

По-рано агенция SANA, позовавайки се на военен източник, съобщи, че сирийските системи за противовъздушна отбрана са отблъснали атаката на израелските военновъздушни сили в Хомс. Според него нападението е било срещу наземни цели в района Ел Кусейр.

 

На 20 юли израелски самолети нападнаха военни фабрики, разположени в Ал Сафир, югоизточно от сирийския град Алепо. Според "Ал Хадас" ударите са били извършени и по складове за оръжия, принадлежащи на проирански шиитски формирования, които се бият на страната на сирийската армия.

Още от "Светът"

Окончателно: Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван

Най-големият от четирите законопроекта е този за помощ за Украйна. Той предвижда помощ за Киев в размер на $60,84 млрд., с която украинските сили да продължат борбата си срещу Русия

Прочетете повече прочетете повече

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени