Израел започна да ваксинира 12-15-годишни

Здравно министерство заяви, че опасността от заразяване с коронавирус надвишава рисковете от възможни странични ефекти от имунизацията

Израел е ваксинирал 60 % от населението
Израел е ваксинирал 60 % от населението Източник: Pixabay

Rзраел започна днес да ваксинира срещу COVID-19 юноши между 12 и 15 години, предаде ДПА. Израелското здравно министерство заяви, че опасността от заразяване с коронавирус надвишава рисковете от възможни странични ефекти от имунизацията. "Случаите на сърдечна недостатъчност при възрастовата група от 16 до 19 години са редки и като цяло минават без усложнения", посочи в изявление здравното министерство. Израел имунизира населението си с ваксината на "Пфайзер/Бионтех".

 

Предвид изключително ниския темп на разпространение на инфекцията в Израел министерството първоначално препоръча да бъдат ваксинирани високорисковите групи, роднини на такива хора и тийнейджъри от семейства, възнамеряващи да пътуват в чужбина. "Освен високорисковите групи всеки, който има интерес, може да се ваксинира" заяви министерството.

 

Израел, с население 9 милиона души, започна имунизационната си кампания през декември. Досега почти 5,5 милиона жители на страната са получили първа доза от ваксината, а повече от 5,1 милиона души са напълно ваксинирани, отбелязва БТА. Броят на новозаразeните с COVID-19 намаля рязко през последните месеци. За последните 24 часа са регистрирани едва четири нови случая на заразата, а броят на тежко болните пациенти спадна до 230 души, съобщи здравното министерство.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени