Израелските въоръжени сили заявиха, че са започнали ограничени сухопътни набези в Газа

Въоръженото крило на "Хамас" Бригади "Изедин Ал Касам" заяви, че негови бойци влезли в сблъсък с израелски сили в ивицата Газа

Израелски военни
Израелски военни Източник: Israel Today

Израелските въоръжени сили днес заявиха, че техни сухопътни сили снощи са започнали ограничени набези в ивицата Газа, за да се сражават срещу палестински бойци и въздушните удари са били съсредоточени срещу места, където бойци на "Хамас" се събирали, за да се сражават срещу евентуалната израелска инвазия.

 

Говорителят на израелската армия Даниел Хагари каза още, че въоръжените сили са потвърдили, че 222 души са били взети за заложници по време на атаката на "Хамас" на 7 октомври.

 

Въоръженото крило на "Хамас" Бригади "Изедин Ал Касам" заяви, че негови бойци влезли в сблъсък с израелски сили в ивицата Газа и са се върнали в базата си, след като унищожили израелско военно оборудване.

 

В изявление на палестинската групировка се казва, че израелски бронирани сили проникнали в южната част на Газа източно от град Хан Юнис. "Бойци влязоха в бой с проникналите сили, унищожиха два булдозера и танк и ги принудиха да се оттеглят, след което се завърнаха успешно в базата си", се казва още в изявлението.

 

Агенция Ройтерс отбелязва, че за момента не е получила отговор от страна на Израел на запитване за коментар на информацията за унищожено израелско военно оборудване.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени