Израелските военни съобщиха, че са убили боец на "Ислямски джихад" при прецизен въздушен удар в Западния бряг

Целта на удара е бил Ясер Ханун, който през последните няколко седмици е извършил няколко нападения със стрелба

Израелски удар в Газа
Израелски удар в Газа Източник: Sputnik

Израелските военни съобщиха днес, че при въздушния удар в окупирания Западен бряг са поразили целта си – боец от групировката "Ислямски джихад", който се готвел да извърши нападение, предаде Ройтерс. 

 

Палестинската новинарска агенция УАФА съобщи, че при удара в град Дженин късно снощи е загинал и 17-годишен младеж, а над 10 души са били ранени.

 

Израелските военни заявиха, че целта на удара е бил Ясер Ханун, който през последните няколко седмици е извършил няколко нападения със стрелба. 

 

Насилието в Западния бряг, една от териториите, на които палестинците искат да обособят независима държава, се увеличи преди началото на конфликта в Газа и продължава със същите темпове и след това, като израелските власти често извършват арести и участват в смъртоносни сблъсъци.

 

Израел започна военната си офанзива в Газа, след като на 7 октомври бойци на палестинската ислямистка групировка "Хамас", наред с други, извършиха нападения в редица градове и кибуци в южната част на страната, убиха 1200 души и взеха над 250 души за заложници.

 

Според здравните власти в палестинския анклав офанзивата срещу "Хамас" е отнела живота на най-малко 29 000 души, довела е до опустошаването на по-голямата част от крайбрежната територия и е принудила голяма част от 2,3-милионнно население на Газа да напусне домовете си.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени