Израелските военни съобщиха, че са убили боец на "Ислямски джихад" при прецизен въздушен удар в Западния бряг

Целта на удара е бил Ясер Ханун, който през последните няколко седмици е извършил няколко нападения със стрелба

Израелски удар в Газа
Израелски удар в Газа Източник: Sputnik

Израелските военни съобщиха днес, че при въздушния удар в окупирания Западен бряг са поразили целта си – боец от групировката "Ислямски джихад", който се готвел да извърши нападение, предаде Ройтерс. 

 

Палестинската новинарска агенция УАФА съобщи, че при удара в град Дженин късно снощи е загинал и 17-годишен младеж, а над 10 души са били ранени.

 

Израелските военни заявиха, че целта на удара е бил Ясер Ханун, който през последните няколко седмици е извършил няколко нападения със стрелба. 

 

Насилието в Западния бряг, една от териториите, на които палестинците искат да обособят независима държава, се увеличи преди началото на конфликта в Газа и продължава със същите темпове и след това, като израелските власти често извършват арести и участват в смъртоносни сблъсъци.

 

Израел започна военната си офанзива в Газа, след като на 7 октомври бойци на палестинската ислямистка групировка "Хамас", наред с други, извършиха нападения в редица градове и кибуци в южната част на страната, убиха 1200 души и взеха над 250 души за заложници.

 

Според здравните власти в палестинския анклав офанзивата срещу "Хамас" е отнела живота на най-малко 29 000 души, довела е до опустошаването на по-голямата част от крайбрежната територия и е принудила голяма част от 2,3-милионнно население на Газа да напусне домовете си.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени