"Какъв загубеняк е Путин - идва в много бедна страна като просяк": Руският диктатор си навлече подигравки с визитата в Северна Корея

Руската "безаналогова" армия проси оръжия от държава като Северна Корея, за да продължи с терора срещу Украйна

Диктаторът Путин в Северна Корея
Диктаторът Путин в Северна Корея Източник: Kremlin.ru

Визитата на руския диктатор Владимир Путин в Северна Корея предизвика присмех у мнозина, защото искащият да е световен властелин лидер отиде да проси оръжия от друга държава.

 

За Путин в Пхенян беше организирано пищно посрещане и още от летището севернокорейските власти се погрижиха руснакът да се почувства значим. Кадрите на двамата диктатори от движеща се лимузина обаче предизвикаха присмех у експертите, пише focus.de.

 

Икономическият експерт Константин Сонин, който преподава в Чикагския университет и е експерт по руските въпроси, написа в социалната мрежа X, че това е дълбоко смущаващ кадър. "В своя балон Путин очевидно не е наясно как изглежда, молейки абсурдно жалкия режим за военна помощ срещу Украйна", подчертава той.

 

А писателят и икономически експерт Андерс Аслунд коментира още по-остро: "Посещението на Путин в Северна Корея е смущаващо в много отношения. Путин идва в много бедна страна като просяк. Той подкрепя най-лошата диктатура и организирана престъпност в света. Какъв загубеняк..."

 

Основната цел на визитата на Путин в Северна Корея бе просията за оръжия, и по-специално артилерийски снаряди, които да използва във войната си срещу Украйна. След срещата с Ким Чен Ун Кремъл дори обяви подписването на "споразумение за стратегическо партньорство".

 

Кремъл заяви, че това "глобално стратегическо партньорство" ще отразява "дълбоката еволюция на геополитическата ситуация по света", в момент, когато както Москва, така и Пхенян смятат Вашингтон за екзистенциален противник.

 

Северна Корея е една от най-бедните страни в света, в която няма никаква свобода, и култът към личността на моменти изглежда абсурден. Северна Корея, заедно с Беларус и Иран, са най-близките съюзници на Путин в агресията му срещу украинската държава.

Още от "Светът"

САЩ отпуснаха на Украйна $20 млрд. от замразените руски активи; Зеленски благодари на Г-7 за новата помощ за общо $50 мл

Сега Украйна може да получи помощта, от която се нуждае, без да обременяваме данъкоплатците, заяви в изявление американският президент Джо Байдън.

Прочетете повече прочетете повече

Лукашенко контра на Путин: Привличането на военнослужещи от трети страни ще доведе ескалация на конфликта в Украйна

Коментарът на Лукашенко бе по повод изявлението на САЩ, които за първи път обявиха, че са се запознали с доказателства за присъствието на 3000 севернокорейски военнослужещи в Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени