"Какъв загубеняк е Путин - идва в много бедна страна като просяк": Руският диктатор си навлече подигравки с визитата в Северна Корея

Руската "безаналогова" армия проси оръжия от държава като Северна Корея, за да продължи с терора срещу Украйна

Диктаторът Путин в Северна Корея
Диктаторът Путин в Северна Корея Източник: Kremlin.ru

Визитата на руския диктатор Владимир Путин в Северна Корея предизвика присмех у мнозина, защото искащият да е световен властелин лидер отиде да проси оръжия от друга държава.

 

За Путин в Пхенян беше организирано пищно посрещане и още от летището севернокорейските власти се погрижиха руснакът да се почувства значим. Кадрите на двамата диктатори от движеща се лимузина обаче предизвикаха присмех у експертите, пише focus.de.

 

Икономическият експерт Константин Сонин, който преподава в Чикагския университет и е експерт по руските въпроси, написа в социалната мрежа X, че това е дълбоко смущаващ кадър. "В своя балон Путин очевидно не е наясно как изглежда, молейки абсурдно жалкия режим за военна помощ срещу Украйна", подчертава той.

 

А писателят и икономически експерт Андерс Аслунд коментира още по-остро: "Посещението на Путин в Северна Корея е смущаващо в много отношения. Путин идва в много бедна страна като просяк. Той подкрепя най-лошата диктатура и организирана престъпност в света. Какъв загубеняк..."

 

Основната цел на визитата на Путин в Северна Корея бе просията за оръжия, и по-специално артилерийски снаряди, които да използва във войната си срещу Украйна. След срещата с Ким Чен Ун Кремъл дори обяви подписването на "споразумение за стратегическо партньорство".

 

Кремъл заяви, че това "глобално стратегическо партньорство" ще отразява "дълбоката еволюция на геополитическата ситуация по света", в момент, когато както Москва, така и Пхенян смятат Вашингтон за екзистенциален противник.

 

Северна Корея е една от най-бедните страни в света, в която няма никаква свобода, и култът към личността на моменти изглежда абсурден. Северна Корея, заедно с Беларус и Иран, са най-близките съюзници на Путин в агресията му срещу украинската държава.

Още от "Светът"

Вашингтон не удовлетвори търсеното от Зеленски разрешение за удари в дълбочина на руска територия с американски ракети,

Американски и европейски представители отбелязаха с различна степен на тревога възможността евентуалното бъдещо правителство на Тръмп да намали рязко американската помощ за Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Байдън покани лидерите на над 50 държави за предоставяне на военна помощ за Украйна

Поканата беше отправена след като американският президент обяви нов пакет от помощ за Киев в размер на около $8 млрд., включващ системи за ПВО "Пейтриът", управляеми бомби с голям обсег и дронове

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени