Камала Харис избра губернатора на Минесота за вицепрезидент

Тим Уолц е известен като прогресивен политик, който защитава работещите хора от сърцето на Америка, за да помогне за спечелването на белите избиратели от селските райони, съобщава Ройтерс.

Камала Харис и Тим Уолц
Камала Харис и Тим Уолц Източник: Reuters

Кандидатът за президент на Демократическата партия Камала Харис избра губернатора на Минесота Тим Уолц да бъде неин вицепрезидент. Уолц е известен като прогресивен политик, който защитава работещите хора от сърцето на Америка, за да помогне за спечелването на белите избиратели от селските райони, съобщава Ройтерс.

 

Камала Харис заяви, че "е горда" да обяви днес, че е избрала губернатора на Минесота Тим Уолц за свой подгласник, за да се изправи в тандем с него срещу Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ през ноември. "Като губернатор, треньор, учител и ветеран, той е защитавал интересите на работещите семейства като своето собствено", написа кандидатката на демократите за президент в социалната мрежа "Екс" за човека, който ще стане неин вицепрезидент, ако тя спечели изборите.

 

60-годишният Уолц е ветеран от Националната гвардия на армията на САЩ и бивш учител. Той беше избран от доминиран от републиканците район в Камарата на представителите на САЩ през 2006 г. и служи 12 години, преди да бъде избран за губернатор на Минесота през 2018 г.

 

Уолц защитава леви и прогресивни политики, които включват безплатна храна за учениците, защитаване на мерките за справяне с изменението на климата, намаляване на данъците за средната класа и увеличаване на платения отпуск за работниците в Минесота. Той отдавна се застъпва за репродуктивните права на жените, но също така показа консервативна наклонност, докато представляваше селски район в Камарата на представителите на САЩ, защитавайки селскостопанските интереси и подкрепяйки правото за притежаване на оръжие.

 

Така Камала Харис, която е дъщеря на имигранти от Ямайка и Индия, добавя популярен политик от Средния запад, чийто роден щат гласува надеждно за демократите на президентските избори, но е близо до Уисконсин и Мичиган, които ще са две от ключовите бойни полета на изборите през ноември. Уолц се смята за опитен политик, чиито послания достигат до белите избиратели от селските райони на САЩ, гласуващи масово за републиканеца Доналд Тръмп през последните години.

 

Кампанията на Харис се надява, че кариерата на Уолц в Националната гвардия, съчетана с успешна кариера като треньор по футбол в гимназията и видеоклиповете с шеги на баща му, ще привлекат част от гласоподавателите на Тръмп, пише Ройтерс. Уолц беше сравнително неизвестен в национален мащаб до номинацията на Харис за кандидат за президент на демократите, но оттогава насам публичният му имидж му рязко нарасна.

 

Популярен бивш член на Конгреса, според някои медийни информации той е получил подкрепата на влиятелната бивша председателка на Камарата на представителите Нанси Пелоси, която е допринесла за убеждаването на Байдън да се откаже от надпреварата, отбелязва Ройтерс. Уолц атакува Доналд Тръмп и Джей Ди Ванс като "чудати", което е обида, която беше подета от предизборния щаб на Харис, социалните мрежи, медиите и активисти на демократите. Губернаторът също така атакува твърденията на Тръмп и Ванс, че са представители на средната класа.

 

"Те продължават да говорят за средната класа. Разбойнически магнат в сферата на недвижимите имоти и рисков капиталист се опитват да ни кажат, че разбират кои сме ние? Те не знаят кои сме ние", каза Уолц в интервю за телевизия Ем Ес Ен Би Си. 59-годишната Харис съживи надеждите на Демократическата партия за изборна победа, след като президентът Джо Байдън прекрати неуспешната си кампания за преизбиране.

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Украинската ПВО отблъсна руско терористично нападение срещу Киев, 54 украински дрона удариха Русия

Отломки от унищожен украински дрон предизвикаха пожар в склад за боеприпаси в град Торопец в руската Тверска област, което наложи частична евакуация на жителите на околността

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени