Камала Харис: Тръмп щял да спре войната в Украйна за един ден? Знаете ли какво означава това? Капитулация на Киев!

Тя изключи възможността за преговори с Путин без Украйна

Доналд Тръмп и Камала Харис
Доналд Тръмп и Камала Харис Източник: Колаж/ New York Times

Вицепрезидентът на САЩ и кандидат на ДП за президент Камала Харис изключи възможността за лична среща с руския диктатор Владимир Путин за преговори за прекратяване на войната в Украйна, ако представители на украинските власти не участват в тях, пише Financial Times. Според нея тя няма да се срещне с Путин "на двустранна основа без Украйна".

 

"Украйна трябва да има думата за бъдещето на Украйна", каза Харис в интервю за CBS News, цитирана от УНИАН. Освен това кандидатът за президент на САЩ разкритикува изявленията на Доналд Тръмп, че бързо ще спре войната в Украйна.

 

"Ако Доналд Тръмп беше президент, Путин сега щеше да стои в Киев. Той казва, че "О, той може да го завърши в първия ден". Знаете ли какво означава това? Това означава капитулация", подчерта Харис.

 

В същото време вицепрезидентът на САЩ не отговори на въпроса дали ще подкрепи разширяването на НАТО за бъдещото присъединяване на Украйна. "Това са все въпроси, които ще разгледаме, ако и когато стане въпрос за това", каза тя, добавяйки, че администрацията е фокусирана върху "подкрепата на способността на Украйна да се защитава срещу непровокирана агресия от страна на Русия".

Още от "Светът"

Тръмп е държал в скута си Путин - тайно му е предал дефицитни тестове за COVID в началото на пандемията

Разкритията са направени в най-новата книга на журналиста Боб Удуърд, който нашумя в целия свят с разкриването на аферата "Уотъргейт", довела до оставката на президента Ричърд Никсън

Прочетете повече прочетете повече

Русия плаща на бандити, за да сеят "хаос" в Европа, предупреждава шефът на британското контраразузнаване MI-5

Ръководителят на британската МI-5 Кен Маккалъм предупреждава, че Русия и Иран наемат престъпници на ниско ниво, които да предприемат саботажни мисии и атаки срещу дисиденти в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени