Камарата на представителите гласува законопроект за финансиране на правителството

Законопроектът беше одобрен с 221 на 212 гласа

Камарата на представителите
Камарата на представителите Източник: IABC

Камарата на представителите на американския Конгрес гласува законопроект за финансиране на федералното правителство до средата на февруари, предадоха световните агенции. Законопроектът беше одобрен с 221 на 212 гласа и позволява то да разполага със средства до 18 февруари, като по този начин бъде избегнато частичното спиране на работата му, съобщи БНР.

 

Сенатът трябва да даде одобрението си до полунощ в петък местно време, за да може да това да се случи. Не е ясно дали горната камара ще успее да изпълни условието, тъй като малка група републиканци заплаши да забави законопроекта. Целта им е да попречат на отпускането на средства, свързани със задължителното ваксиниране на служителите в частния сектор, съгласно плановете на президента Джо Байдън. 

 

По-късно лидерът на демократите в Сената Чък Шумър заяви, че вероятно гласуването там ще се състои още днес. Ако законопроектът не бъде приет навреме, това може да доведе до уволнението на  стотици хиляди федерални служители и спирането на много програми. 

Още от "Светът"

Съливан: Конгресът трябва да реши дали да продължи да подкрепя Украйна или ще пренебрегне уроците, които сме научили от

Новият пакет предлага допълнителни $61 милиарда долара за Украйна, главно за закупуване на оръжия от САЩ, както и $14,3 милиарда за Израел, което включва 10,6 милиарда долара за оръжия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени