Камарата на представителите на САЩ одобри плана за възстановяване на икономиката в размер на 1,9 трилиона долара

Планът предвижда персонални субсидии от 1400 долара на лице, федерално обезщетение за безработица от 400 долара на седмица до 29 август, и помощ за тези, които изпитват затруднения да плащат наеми или ипотеки по време на пандемията

Камарата на представителите
Камарата на представителите Източник: IABC

Камарата на представителите на САЩ одобри подкрепяния от президента Джо Байдън план за възстановяване на икономиката в размер на 1,9 трилиона долара, информира The Irish Examiner. Това е първият ключов етап преди дебатите в Сената, където от плана беше изключено увеличаването на минималната заплата до 15 долара на час. Планът беше приет преди всичко с подкрепата на демократите, отбелязва Франс прес. След часове на дебати долната камара на Конгреса на САЩ одобри плана с 219 гласа "за" и 212 "против". Републиканците смятат мерките за прекалено скъпоструващи и зле насочени. Дебатите в Сената се очакват следващата седмица, като сенаторите от Демократическата партия планират законодателна маневра, която да позволи приемането на плана без подкрепата на републиканците.

 

Американският спасителен план ще осигури финансиране за ваксини и медицински материали и ще даде нова финансова помощ на домакинства, малки предприятия и щатски и местни власти. Според демократите той е необходим за борбата с пандемията, която отне живота на над половин милион души в САЩ, припомня Ройтерс. Планът предвижда персонални субсидии от 1400 долара на лице, федерално обезщетение за безработица от 400 долара на седмица до 29 август, и помощ за тези, които изпитват затруднения да плащат наеми или ипотеки по време на пандемията.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени