Киев беше подложен на обстрел, загина най-малко един човек, съобщи кметът на украинската столица Виталий Кличко

Пристанищният град Одеса също съобщи, че в небето над града и околностите се наблюдава увеличаване на броя на руските дронове

Бомбардировки на руските военнопрестъпници в Украйна
Бомбардировки на руските военнопрестъпници в Украйна Източник: Държавна агенция за извънредни ситуации на Украйна

Киев беше подложен на обстрел, загина най-малко един човек, съобщи в Телеграм кметът на украинската столица Виталий Кличко, цитиран от ДПА. При руския обстрел са засегнати жилища и търговски център в киевския Долен град. Спасителни екипи гасят голям пожар в търговския център. Очакват се допълнителни данни. 

 

Малко по-късно Службата по извънредните ситуации на на Украйна в столицата съобщи, че само в търговския център загиналите са 4 души, а един е ранен.

 

 

Най-малко трима души бяха ранени и при руски удар в Житомирска област, в Западна Украйна. Повредени са 13 сгради в района на Коростен, на 80 км от град Житомир, предаде Франс прес, като цитира информация на спасителните служби.

 

Пристанищният град Одеса също съобщи, че в небето над града и околностите се наблюдава увеличаване на броя на руските дронове. Засега обаче всичко е спокойно, уточни регионалният военен лидер Максим Марченко, цитиран от БТА. Той потвърди, че някои от дроновете са били свалени от украинската противовъздушна отбрана.

Още от "Светът"

Володимир Зеленски: Нужна е повече решителност, НАТО трябва да сваля руски ракети над украинска територия

Според Зеленски ситуацията на бойното поле в североизточната част на страната вече е под контрол, след като силите на Москва пресякоха границата и започнаха нахлувания към град Харков

Прочетете повече прочетете повече

Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че иска заповеди за арест на лидери на Израел и "Хамас", включително

Сред обвиненията са "гладът на мирни граждани като метод на водене на война" и "умишлено насочване на атаки срещу цивилно население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени