Киев: Двойник на Путин е посетил зоната на конфликта в Украйна

"Уплашен човек" - така украински служител нарече руския лидер

Путин и негов двойник
Путин и негов двойник Източник: Zonanews

Киев поставя под съмнение съобщенията на Кремъл, че руският президент Владимир Путин неотдавна отново е пътувал до зоната на конфликта в Украйна. Оттам твърдят, че визитата е била извършена от двойник.

 

"Това не беше истинският Путин", заяви вчера по телевизията секретарят на Съвета за национална сигурност на Украйна Алексей Данилов, без да посочва доказателства. "За да говориш с истинския Путин, трябва да се самоизолираш за 10 до 14 дни", добави той.

 

Двойник на Путин е посетил зоната на бойните действия
Двойник на Путин е посетил зоната на бойните действия Източник: Скрийншот видео кадър

Според изявление на Кремъл от вторник руският президент отново е пътувал до зоната на военните действия в Украйна, като се е срещнал с руски войници, сражаващи се в областите Херсон и Луганск, както и с високопоставени офицери. Това бе втората информация за пътуване на Путин до зоната на военните действия, откакто той нареди нахлуването в Украйна на 24 февруари 2022 година.

 

Точната дата на посещението на войските не се съобщава. Кремъл публикува и кратко видео, на което се вижда как Путин слиза от хеликоптер и се ръкува с униформени.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени