Кирил Петков като Сталин - "цензурира" снимки

Кирил Петков публикува във Фейсбук профила си снимка с Блинкен, но изряза Ковачевски от нея

Оригиналната снимка с македонския премиер и цензурираната версия Кирил Петков стайл
Оригиналната снимка с македонския премиер и цензурираната версия Кирил Петков стайл

Македонският премиер Димитър Ковачевски разпространи снимка "от среща с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен и българския премиер Кирил Петков". Снимката е направена по време на обръщението на вицепрезидента на САЩ Камала Харис на Мюнхенската конференция по сигурността. Няколко часа след това премиерът Кирил Петков публикува във Фейсбук профила си същата снимка с Блинкен, но изряза Ковачевски от нея

 

Вече втори ден Кирил Петков не публикува нищо, свързано със срещите си му с македонския премиер и президент вчера в рамките на Мюнхенската конференция. Снимката на тримата с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен е така изрязана, че да не си личи кой е третият човек на нея.

 

"Цензурирането" от снимката на македонския премиер е много лош знак за скритите тежнения към диктаторство, които стават все по-натрапчиви в поведението, говоренето и решенията на Петков. След огромния гаф с диктатора на Руанда, отговорен за геноцид, политически убийства и преследвания, сега с тази снимкова цензура Кирил Петков напомня на поведенческите модели от времето на сталинизма. 

 

 

Тези, които познават съветската история ще си спомнят, че след началото на големия терор в енциклопедиите и други книги снимките на ликвидираните от сталиновата машина за убийства или са изрязвани от специално ангажирани за целта цензури, или пък самите книги направо са затваряни в т.н. "спецфондове" за забранени, опасни за болшевишки режим издания. 

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени