Кличко: Части от Киев са без ток и вода след руска въздушна атака

Експертите оценяват ситуацията в украинския енергиен сектор след последната атака на руснаците като трудна, съобщи министърът на енергетиката на Украйна Герман Галущенко

Руска терористична атака
Руска терористична атака Източник: Колаж/Главред

Електроснабдяването и водоснабдяването  в някои части на Киев бяха нарушени след масираната руска въздушна атака, съобщи кметът на украинската столица Виталий Кличко в Telegram.

 

Експертите оценяват ситуацията в украинския енергиен сектор след последната атака на руснаците като трудна. Това съобщи министърът на енергетиката на Украйна Герман Галущенко на страницата си във Facebook.

 

 

"Врагът отново тероризира цяла Украйна с ракети. Под неговия прицел е енергетиката. Врагът не се отказва от плановете си да лиши украинците от електричество. Операторът на преносната система спешно въведе режим на аварийно прекъсване на електрозахранването. Ситуацията е трудна, последиците от атаките се изясняват. Енергетиците вече работят по тяхното отстраняване", написа министърът.

 

Най-големият частен производител на енергия в Украйна ДТЕК заяви, че въвежда извънредни прекъсвания на електрозахранването след атаките.

 

 

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени