Колко е важна Украинската православна църква за рашистите - размениха 100 украински бойци за един проруски свещеник

Сред освободените има бойци от Националната гвардия на Украйна, граничари, и военни от ВСУ. 94 от тях са защитници на Мариупол, вкл. 63 воини от "Азовстал"

Разменените за проруския свещеник украински бойци
Разменените за проруския свещеник украински бойци Източник: СБУ

За да върне стотици свои защитници от руски плен, Украйна е предала на рашистките окупатори свещеник от Украинската православна църква на Московската патриаршия, който беше осъден за подпомагане на Русия. Това заяви представителят на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Андрей Юсов на 17 февруари в ефира на националния телемаратон "1+1".


Става дума за размяна, която се е състояла на 16 февруари. Сред освободените има бойци от Националната гвардия на Украйна, граничари, и военни от ВСУ. 94 от тях са защитници на Мариупол, вкл. 63 воини от "Азовстал".

 

"Вчера, за да върнем нашите момчета, по искане на другата страна и с неговото съгласие, един сътрудник, така нареченият "духовник" от Московската патриаршия, който е предавал на окупаторите различна информация и е помогнал за провеждането на така наречените псевдоизбори, беше предаден (на руската страна, бел. ред.). Руската федерация поиска, Украйна не възрази", каза Юсов.

 

Според източник на "Украинска правда", ректорът на енорията "Свети Казан" на Горловската епархия на УП МПЦ Николай Зирка, който е служил в село Яровая, Лиманска община в Донецка област, е отишъл в Руската федерация. За действия в полза на окупаторите той е бил осъден на 7 години лишаване от свобода", пише изданието. 

 

 

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Украинската ПВО отблъсна руско терористично нападение срещу Киев, 54 украински дрона удариха Русия

Отломки от унищожен украински дрон предизвикаха пожар в склад за боеприпаси в град Торопец в руската Тверска област, което наложи частична евакуация на жителите на околността

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени