Колумбийските служби заловиха 1 тон кокаин, подготвен за изпращане в България (ВИДЕО)

Стойността на наркотика на черния пазар може да достигне до 75 млн. долара

Кокаин в Колумбия
Кокаин в Колумбия Източник: Twitter

Колумбийската служба за борба с наркотрафика задържа един тон кокаин, който е бил предназначен за България. Наркотикът е открит при рутинна проверка на пристанището в Буенавентура, пише БГНЕС. Кокаинът е бил укрит в контейнер, който е превозвал кожени дрехи, а той от своя страна е трябвало да бъде натоварен на кораб от пристанището в града.

 

От службата за борба с наркотрафика уточниха, че крайната дестинация е била България. Самият наркотик е открит с помощта на специално обучени кучета. Той е бил пакетиран в пластмасови фолиа. Според предварителното разследване кокаинът е бил предназначен за западния пазар. От България той е трябвало да бъде пласиран в Италия, Франция и Германия.

 

Стойността на наркотика на черния пазар може да достигне до 75 млн. долара. Буенавенту̀ра се намира в западната част на Колумбия в залива Чоко на Тихия океан. Градът е административен център на област Вале дел Каука. От пристанището се изнася основно кафе, кожи, злато, платина, захар и дървен материал.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени