Командирът на полка "Азов" към военнопрестъпника Путин: Ще бъдеш екзекутиран!

Руското посолство в Обединеното кралство призовава да бъдат екзекутирани чрез обесване пленените бойци от полка "Азов"

Майор Никита Надточий
Майор Никита Надточий Източник: Скрийншот/Twitter

Майор Никита Надточий, с позивна "Раз-Два", който изпълнява длъжността командир на полка "Азов", записа видеопослание за масовото убийство на украински военнопленници в Еленовка.

Видеото бе публикувано на страниците на Азов в социалните мрежи.

 

 

Надточий подчерта, че руснаците са лъгали украинската армия в продължение на 24 часа, а след това - са потвърдили престъплението си с изявлението на руското посолство във Великобритания за необходимостта азовците да бъдат унищожавани.

 

Руското посолство в Обединеното кралство призовава да бъдат екзекутирани чрез обесване пленените бойци от полка "Азов". От мисията ги наричат "фалшиви войници", които заслужават "унизителна смърт" в съобщение на официалния акаунт на руското посолство в Twitter.

 

 

"Искам да напомня на Путин, който е лично отговорен за това престъпление, че не се говори за въже в къщата на обесен човек", казва той. Преминавайки на руски език, Надточий се обръща към руския диктатор.

 

"Ти самият ще бъдеш екзекутиран заедно с чакалите и посолствата си. Всичко, както ви харесва - с всички сертификати и печати, по решение на международен трибунал. Варварският субимпериум ще бъде унищожен", добавя майорът от ВСУ.

 

 

Изпълняващият длъжността командир на полка отбеляза неизбежността на наказанието за участниците в това ужасяващо престъпление.

"Смятаме нападението над Еленовка за акт на публична екзекуция. Русия го извърши безнаказано. Те са свикнали, че никой няма да ги изправи пред съда дори за нарушаване на законите, правилата и обичаите на войната. Затова ние, Азов, Украйна и целият цивилизован свят трябва да дадем отпор, за да си спомни Русия веднъж завинаги. Вече научаваме имената на извършителите и организаторите на екзекуциите на нашите затворници. Имаме предварителна информация, но все още не искаме да я обявяваме. Ще ги намерим, където и да се намират - в окупираните територии на Украйна, в Русия или в трети страни. Украйна като държава ще гарантира справедливо наказание", каза той.

 

В заключение Надточий подчертава:

"Русия смяташе, че е убила Азов, че го е екзекутирала. Но Азов сега е цялата страна. Всеки украинец ще отмъсти за всеки един от нашите измъчвани и убити герои".

 

В петък, 29 юли, Генералният щаб на ВСУ заяви, че Въоръжените сили на Руската федерация са извършили целенасочен преднамерен артилерийски обстрел на затворническото общежитие. Предполага се, че пленените бойци от полка Азов са били измъчвани и убити преди да бъде инсцениран обстрел.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени