Командирът на руския батальон "Восток" Александър Ходаковски: Украинските сили нанасят удари, които убиват руски командири и унижават руското командване и контрол

ISW: Украинските сили напредват край Бахмут

Украински военни
Украински военни

Командирът на руския батальон "Восток" Александър Ходаковски заяви, че украинските сили нанасят удари, които убиват руски командири и унижават руското командване и контрол. Това се посочва в дневния анализ на ситуацията в Украйна на Центъра за изследване на войната (ISW).

 

Украинските сили проведоха контранастъпателни операции в най-малко три сектора на фронта и според съобщенията са напреднали близо до Бахмут на 28 юли. Руски блогър заяви на 28 юли, че украинските сили са напреднали близо до Курдюмивка и Андреевка. 

 

 

Украинският генерален щаб съобщи, че 247-ми гвардейски десантно-десантен полк (7-ма дивизия на ВДВ) е отказал да влезе в битка при Старомайорское поради големи руски загуби и победи на украинското бойно поле.

 

Руски военни кореспонденти твърдят, че украинските сили продължават наземните атаки по границата на Донецка и Запорожка области край Старомайорское (което бе освободено от руска окупация на 27 юли. 

 

Руската военноморска позиция в Черно море вероятно има за цел да наложи де факто блокада на украинските пристанища, без да ангажира Черноморския флот с налагането на морска блокада. Говорителят на украинското Южно оперативно командване капитан първи ранг Наталия Хуменюк съобщи на 28 юли, че украински служители са прихванали радиопредаване на руските сили, предупреждаващи цивилни кораби в Черно море да не се отправят към украинските пристанища, тъй като ще ги считат за военни.

 

Руските власти са обявили забрана за нощна навигация за всички малки плавателни съдове в близост до Керченския пролив поради опасения относно украинските военноморски дронове.), както и до Урожайного. Източник твърди, че украинските сили са напреднали на 10-12 километра от основната руска отбранителна линия в посока Бердянск.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени