Командващият руския Черноморски флот и още 33-ма офицери са ликвидирани при ракетната атака срещу щаба им в Севастопол

Загубите сред офицерския състав са съкрушителни за Москва

Разрушеният щаб на руския Черноморски флот
Разрушеният щаб на руския Черноморски флот Източник: Telegram

При украинската ракетна атака, която порази щаба на руския Черноморски флот в Севастопол, е ликвидиран командващият флота заедно с още 33-ма офицери, предаде УНИАН. Съобщението е на базата на информация от Силите за специални операции на Украйна, които актуализираха данните от операцията "Рачешки капан" срещу щаба на руския Черноморски флот в Севастопол и поразяването на десантния кораб "Минск".    

 

Военно-политическият наблюдател Александър Коваленко потвърди, че по време на удара срещу щаба на руския Черноморски фолт са били ликвидирани десетки офицери от средно висше ниво. В публикацията на УНИАН името на командващия Черноморския флот не се уточнява, но този пост се заемаше от адмирал Виктор Соколов.

 

Още 105-ма окупатори са били ранени при атаката срещу щаба. Сградата му, която беше поразена до самото подземие, не подлежи на възстановяване. "С оглед на факта, че корабът "Минск" трябваше да излезе на бойно дежурство през следващия ден, личнвият състав е бил на борда. Невъзвратимите загуби се изчисляват на 62-ма окупатори", посочват от ССО.

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени