Консервативният блок на Меркел регистрира срив 20 дни преди изборите 

Допитването е установило 25% подкрепа за СДП, за Зелените тя е 17 на сто, а за Свободните демократи - 13 на сто

Армин Лашет и Ангела Меркел
Армин Лашет и Ангела Меркел Източник: Flipboard

Подкрепата за консервативния блок на канцлера Ангела Меркел е спаднала до рекордно ниско ниво от 19 процента. Това показва ново социологическо допитване на Forsa, по-малко от три седмици преди парламентарните избори в Германия, докато социалдемократите (СДП) увеличиха преднината си на 6 процентни пункта, информира Ройтерс.

 

Проучването на Forsa за телевизиите RTL и n-tv е регистрирало за консервативния блок, предвождан от Армин Лашет, чиито надежди да наследи Меркел като канцлер на най-голямата икономика в Европа избледняват, спад от 2% в подкрепата спрямо предходната седмица. Това е най-ниската подкрепа, регистрирана някога за консервативния блок, ХДС на Меркел и баварския Християнсоциалния съюз.

 

Допитването е установило 25% подкрепа за СДП, за Зелените тя е 17 на сто, а за Свободните демократи - 13 на сто. Крайнолявата Лява партия, която теоретично би могла да се обедини в ляв съюз със СДП и Зелените, има подкрепата на 6% от анкетираните, а крайнодясната "Алтернатива за Германия" е с 11% подкрепа.

Още от "Светът"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Аржентина поиска да стане глобален партньор на НАТО, след като заяви, че вижда нови заплахи за сигурността си

Министърът на сигурността Патрисия Булрич заяви в интервю, че на територията на Боливия и Чили действат въоръжени групировки, свързани с Иран

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени