Кораб с тор заседна край Дания. Ще го бавят ли един месец, докато потъне?

Местната Морска администрация е задържала незабавно Beaumaiden и е изпратила екипи на борда му

Корабът Beaumaiden
Корабът Beaumaiden Източник: Maritime.bg

Идентичен инцидент, подобен на заседналия край Камен бряг кораб "VeraSU", възникна на датски остров. Плаващият под флага на Нидерландия кораб Beaumaiden е заседнал на 300 метра от брега на остров Борнхолм, Дания. Корабът превозва тор и е извършвал курс от Антверпен към Талин, съобщава maritime.bg.


Beaumaiden се е движил с пълен ход и не е променил курса си преди засядането. Този случай силно напомня на засядането на кораба "VeraSU", който преди месец заседна до Камен бряг, Каварна. Инцидентът е станал тази нощ около 03:25 часа местно време. Няма пострадали моряци от 7-членния екипаж и към момента не е установено замърсяване.

 

Местната "Морска администрация" е задържала незабавно кораба, а на борда му са изпратени екипи на полицията, които са разпитали екипажа.

 

"Въпрос на дни е Beaumaiden да бъде снет от плитчината", заявяват от местната полиция. Има подозрения, че един от моряците от екипажа е употребил алкохол.

 

Корабът Beaumaiden е построен през 2008 г., има дължина 88 м., широчина 12.8 метра и дедуейт 3800 т.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени