Кремъл: Обсъжда се шведски вариант за Украйна

Говорителят на Кремъл Песков не коментира "шведския вариант" като основа за евентуален компромис с Украйна

Дмитрий Песков
Дмитрий Песков Източник: РИА Новости

Обсъжда се вариантът Украйна да е неутрална държава по шведския модел. Това може да се разглежда като компромисен вариант, заяви днес пред журналисти в отговор на въпрос говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ТАСС. 

 

По-рано Владимир Медински - главният руски преговарящ с украинците и помощник на президента Владимир Путин, съобщи, че Киев предлага в Украйна да бъде създаден "австрийски или шведски вариант на неутрална демилитаризирана държава".

 

Песков не коментира "шведския вариант" като основа за евентуален компромис с Украйна. "Предпочитам да не се впускам в подробности. Още веднъж искам да подчертая, че в условията на продължаващи преговори е невъзможно някакво по-нататъшно детайлизиране на темата", обясни той. 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени