Кучето на Байдън отново ухапа човек в Белия дом

Президентът Джо Байдън и съпругата му имат две овчарски кучета - Чемп, който е на 13 години, и тригодишният Мейджър

Джо Байдън с двете си кучета в Белия дом
Джо Байдън с двете си кучета в Белия дом Източник: White House

Кучето на семейство Байдън - Мейджър, отново ухапа човек в Белия дом, предаде BBC. Това стана само дни след връщането му от обучение в Делауеър, където бе пратено след друго ухапване в президентството на САЩ по-рано този месец. Говорител на първата дама Джил Байдън каза, че ухапаният бил прегледан от медицинската служба на Белия дом и се върнал на работа. Мейджър е по-младото от двете германски овчарки на сем. Байдън и първото спасително куче в Белия дом.

 

Според говорителя Майкъл Лароса ухапването в понеделник станало, докато Мейджър "свиквал с новата обстановка и захапал някого, докато се разхождал". Ухапването станало на южната ливада на Белия дом, а пострадалият бил служител на Службата на националните паркове на САЩ.

Президентът Джо Байдън и съпругата му имат две овчарски кучета - Чемп, който е на 13 години, и тригодишният Мейджър. И двете кучета влязоха в Белия дом дни след встъпването в длъжност на Байдън на 20 януари, информира БНР. След като Мейджър нападна на 8 март един от пазачите на Белия дом, кучетата бяха изпратени в семейния дом на президентската двойка в Делауеър. Говорителката на Белия дом Джен Саки обясни тогава, че медици са оказали помощ на пострадалия пазач и той не е имал нужда от лечение.

Още от "Светът"

Британският външен министър Рааб: Троловете на Путин атакуват националните ни издания

Изследване, финансирано от британското външно министерство показа, че проруските тролове публикуват провокационни заявления в онлайн изданията на такива вестници като Times, Daily Mail, Sun и Daily Express

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени