Кулеба: Украйна победи зимния терор на Путин

Един съвет към Русия - задушете се газа си, задавете се със своите ракети, добави външният министър на Украйна

Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба Източник: Telegram

Украйна оцеля и победи зимния терор на Руската федерация, ЕС също не замръзна без руски газ, въпреки "московското злорадство", написа във Фейсбук министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба.

 

На 1 март 2023 г. Путин претърпя петото си голямо поражение от началото на пълномащабната инвазия - Украйна победи зимния му терор. Преживяхме най-трудната зима в историята си. Беше студени и тъмно, но ние стояхме несъкрушими", подчерта той.

 

Министърът добави, че "ЕС също победи, въпреки московското злорадство не замръзна без руски газ".

 

"Един съвет към Русия: задушете се с газа си и се задавете с ракетите си", написа Кулеба.

 

Според външния министър първото поражение на Руската федерация е било, когато Украйна от първите минути на офанзивата не е позволила на Путин да ги парализира чрез страх.

 

"Второто е, когато осуетихме руския план за "светкавична война". Украйна нито падна за три дни, нито за седем, нито за месец, нито за година. И никога няма да падне", категорично е мнението на Кулеба.

 

Третото поражение беше нанесено на Руската федерация на дипломатическия фронт, подчертава външният министър, а четвъртото поражение е загубата от Русия на голям брой окупирани украински територии, вследствие на ефективните действия и контраофанзиви на ВСУ и останалите отбранителни сили на Украйна.

 

"До окончателната победа предстои още труден път. Но ние с вас вече знаем как да победим. Трябва да работим за победата всеки ден и да вярваме в Украйна", увери той.

 

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени