Ладислав Бартоничек поема управлението на холдинга на Петр Келнер

Акционерът Ладислав Бартоничек ще управлява всички активи на PPF Group след внезапната смърт на магната Петър Келнер

Ладислав Бартоничек
Ладислав Бартоничек Източник: Byznys.ihned.cz

Чешката инвестиционна група PPF Group, собственик в България на "bTV медиа груп" и "Теленор България", обяви, че Ладислав Бартоничек поема управлението на всички активи на групата, след смъртта на основния акционер в холдинга Петр Келнер. Той загина в самолетна катастрофа с хеликоптер по време на ски екскурзия в Аляска. Бартоничек е акционер в PPF Group с 0.55% дял и отговаряше за телекомуникационния сектор на групата. Той беше сочен за едни от най-приближените бизнес партньори на Келнер. Бартоничек ще управлява активите на PPF за над 35 млрд. евро в индустрии като банки, застраховане, биотехнологии, телекоми, земеделие и имоти.

 

"Като цяло, PPF има изградена детайлна система, чрез която управлява инвестиционните проекти на групата. Компанията заявява, че загубата на нейния основател няма да се отрази на оперативното функциониране на PPF Group. Тя ще продължи да осъществява своите инвестиционни планове и визията, формулирана от Петр Келнер и неговия екип". Това се казва в кратко прессъобщение на групата до медиите.

Бартоничек е от дълги години в структурите на PPF Group, от 2007 г. е и акционер и в отговаряше предимно за инвестициите в телекомуникации, биотехнологии и подобни начинания. Той е човекът на върха на групата, който най-добре позвава бизнеса ѝ в България, защото на него докладват ръководителите на "Теленор България" и "bTV медиа груп".

Още от "Светът"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени