"Лакей на Путин": Байдън реагира остро на циничното изявление на Тръмп за НАТО и съюзниците

Американският президент обясни защо е важно да се подкрепи Украйна във войната срещу Русия

Джо Байдън
Джо Байдън Източник: Twitter

Президентът на САЩ Джо Байдън реагира на скандалното изявление на Доналд Тръмп по отношение на съюзниците от НАТО, наричайки го "полезен лакей" на Путин. Той написа за това в профила си в социалната мрежа X (бивш Twitter).

 

"Искате ли да знаете защо Украйна е важна? Защото, както виждате, Путин и неговите полезни лакеи са хвърлили око на големите награди", написа той.

 

Припомняме  - бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който иска да бъде преизбиран за втори мандат, заяви, че ще "насърчи" Русия да атакува някой от съюзниците на САЩ в НАТО, които според него не са изпълнили финансовите си задължения в областта на отбраната.

 

Тръмп обяви това на предизборна среща в Конуей, в американския щат Южна Каролина. "Президент на голяма страна се изправи и ме попита: "Добре, сър, ако ние не платим (повече пари за отбрана, бел. ред.) и Русия ни нападне, вие ще ни защитите ли?". Аз му отговорих: "Няма да платите? Вие престъпник ли сте? Не само няма да ви защитя, но и бих насърчил Русия в този случай да направи каквото си поиска", каза Тръмп пред евентуалните си избиратели.

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени