Лидерът на опозицията в Германия призова за доставка на крилати ракети Taurus на Украйна

Само така ще предотвратим победата на Русия, заяви Маркус Зьодер

Крилата ракета Taurus
Крилата ракета Taurus Източник: Wikipedia

Премиерът на Бавария и председател на опозиционната германска партия Християнсоциален съюз (ХСС) Маркус Зьодер призова за прехвърляне на ракети Taurus в Украйна, за да се "предотврати" победата на Русия, предаде порталът T-Online.

 

Преди началото на срещата на партийните депутати в Горна Бавария Зьодер каза, че доставката на Taurus ще позволи на Киев да "отблъсква постоянни атаки от дронове и ракети".

 

Според политика това е "единственият сериозен шанс Украйна да си възвърне смелостта и да не позволи на руснаците да спечелят". Зьодер смята, че Германия и ЕС ще са изправени пред "истински проблем със сигурността", ако Русия надделее в конфликта и САЩ се оттеглят в бъдеще от разрешаването на международни кризи. Той отново призова за значително обновяване на Бундесвера.

 

През октомври Шолц заяви, че Германия трябва да избегне ескалацията и затова доставката на ракети с голям обсег на действие Taurus на Киев "в момента не се разглежда".

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени