Ликвидираха проруски колаборант - шеф на полицията в Мелитопол

Загиналият полицай е Александър Мишченко

Мелитопол
Мелитопол Източник: Wikimapia

Един полицай е загинал в четвъртък, а друг е бил ранен при експлозия в Мелитопол. Това се казва в съобщение, публикувано в телеграм канала "МВД Медиа". 

 

 

Загиналият полицай е Александър Мишченко, началник на полицията в града. Това заяви украинският кмет на Мелитопол Иван Фьодоров. Фьодоров каза, че преди началото на войната Мишченко е бил началник на Азовското полицейско управление, но след окупацията на града е преминал на страната на Русия.

 

Полицията извършва дейности по установяване на всички обстоятелства около инцидента. Такива взривове не са рядкост в Мелитопол, един от окупираните от руснаците градове, в които се организират най-често атентати и покушения срещу руските военни и колаборанти. Руското окупационно правителство в региона определи Мелитопол за регионален център на анексираната област Запорожие.

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени