Литва изпраща БТР-и и военни камиони на Украйна

Военната помощ на Литва за отбраняваща се Украйна досега възлиза на 100 млн. евро

Бронетранспортьори М 113
Бронетранспортьори М 113 Източник: Telegram

Литовското министерство на отбраната взе решение да изпрати на Украйна нова партида военна помощ, състояща се от БТР-и М113, военни камиони и специализирана техника за разминиране. Това съобщи УНИАН като се позовава на литовското министерство на отбраната. 

 

"Готвим нова партида с военна помощ за Украйна. 20 бронетранспортьора М113, 10 военни камиона и 10 специализирани автомобила за разминиране ще бъдат доставени на Украйна", се казва в съобщението. 

 

Как отбеляза министърът на отбраната Арвидас Анушаускас, координираната поддръжка от страна на Литва и съюзниците от НАТО е решаващ фактор за победата на Украйна, а след победата - и за защитата на нейния суверинитет.

 

По думите на министъра, стойността на новата оръжейна партида е около 15,5 млн. евро. 

 

От МО на Литва припомнят, че досега са изпратили на Киев системи за ПВО Stinger, противотанкови оръжия, бронежилетки, 120 мм минохвъргачки, стрелково оръжие, боеприпаси, дронове, радари за наблюдение, на обща стойност 100 млн. евро.  

 

 

Още от "Светът"

Окончателно: Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван

Най-големият от четирите законопроекта е този за помощ за Украйна. Той предвижда помощ за Киев в размер на $60,84 млрд., с която украинските сили да продължат борбата си срещу Русия

Прочетете повече прочетете повече

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени