Лиз Тръс: След всеки руски обстрел ще предоставяме още повече военна помощ на Украйна! Русия трябва да загуби тази война!

Великобритания ще остане заедно с Украйна толкова, колкото е необходимо, добави Тръс

Лиз Тръс
Лиз Тръс Източник: Getty Images

Министърът на външните работи на Украйна Лиз Тръс анонсира изпращането на още повече военна помощ за Украйна. По думите й, новата подкрепа ще бъде изпращана след всеки нов обстрел от страна на Русия. 

 

Тя съобщи това по време на изказването си на втората среща на първите дами и джентълмени, която се провежда в Киев. Тръс подчерта, че украинците са борят не само за своето бъдеще, а за демокрация, бъдеще и суверинитет на всички. 

 

"Именно поради това победата на Украйна е важна за всички нас. С всяка ракета, която удря украинските градове, с всеки мъж, жена или дете, които изпитват страдания, ние ще предоставяме по-голяма помощ", заяви британският външен министър, цитирана от Обозревател

 

Тя настоя, че Русия трябва да загуби тази война, поради което западните партньори ще продължат да подкрепят Украйна. 

 

"Ще предоставяме помощ на Украйна, за да стане по-мощна, по-успешна след тази война, защото тя ще се превърне в символ на демокрацията. Опитът на Путин да унищожи Украйна само ще я направи по-мощна, обединена нация. Великобритания ще остане заедно с Украйна толкова, колкото е необходимо. Сега, както никога, Украйна трябва да победи", заяви Тръс. 

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени