Логистиката на руската армия е в колапс

Въоръжените сили на Украйна вече нанесоха удари по втората и третата линия на отбрана на противника

Руски военни, руски нашественици
Руски военни, руски нашественици Източник: EPA

На места снабдителната линия на окупаторите в Запорожка област вече се руши. Противникът не е в състояние да се справи с натиска на въоръжените сили на Украйна в района на Мала Токмачка и в близко бъдеще е възможно кулминационно разпадане на отбранителната линия, заяви военно-политическият наблюдател Александър Коваленко, предаде агенция УНИАН.

 

Коваленко отбеляза, че Запорожското направление – най-добре пазената линия на отбрана на окупаторите - всъщност е пред разпад. Освен това въоръжените сили на Украйна вече нанесоха удари по втората и третата линия на отбраната на противника. "Работата на артилерията продължава в посока Старомлиновка, която вече е отбранителна опора по втората линия на нашествениците. В допълнение, огневи щети се извършват и по задната трета линия", обясни Коваленко.

 

Подобна е ситуацията и в района на Роботино, допълни експертът. Съдбата на селището може да се реши в близките дни, сигурен е наблюдателят: "Зоната за сигурност в тази посока е провалена и окупаторите обмислят възможността да се оттеглят на нова линия".

 

Въоръжените сили на Украйна продължиха настъплението по административната граница на Запорожка и Донецка област и постигнаха успех северозападно от Велика Новоселка. Въпреки успехите в напредването на въоръжените сили на Украйна, западните експерти и военни са разстроени от липсата на видим напредък на фронта, което силно възмути главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени